Fullt i plånboken

Övergångsfönstret i de stora ligorna har varit öppet under en längre tid nu. Klubbar har värvat och sålt för fullt, men en klubb har gjort det lite extra. En klubb som (såklart) får pengar in pumpade av en oljeshejk, den här gången av en rysk sådan. Klubben och ägaren har haft det lite struligt när det handlar om att få visum för att kunna besöka landet och det ryktades ett tag om att klubben skulle säljas. Nu investeras det istället stora summor i klubben för att kunna köpa in nya talanger och stjärnor. Passande efter att ha haft en transfer-ban under tidigare säsong.

Chelsea FC ägs av den ryska oljeshejken Roman Abramovitj. 2003 köpte han storklubben och efter det har det blivit en rad titlar med både flera Premier League och en Champions League. Pengar har han självklart pumpat in. Detta har varit en stark faktor till klubbens stora succé och för att kunna etablera sig i toppen. Nu på senare tid har det dock varit struligt. En transfer-ban som hindrade ledningen att investera i nya spelare och en ägare som har funderat på att sälja klubben. Att sälja klubben verkar inte vara så aktuellt just nu, med tanke på deras aktivitet på marknaden.

Det började med värvning av den tyske anfallsstjärnan Timo Werner. En klipsk, vass och effektiv anfallare som säkerligen kommer kunna bidra med mycket till lagets unga offensiv, både med mer erfarenhet och prestation. På grund av den tidigare transfer-banen blev klubben tvungna att satsa mer på akademin och de unga spelarna, vilket ofta kan vara bättre än att gå all-in på transfermarknaden. Vi fick se spelare som Tammy Abraham, Hudson-Odoi, Mason Mount och Reece James etablera en plats i startelvan och känna på proffsfotboll i engelska högstaligan. Detta kan i stort sett bara vara nyttigt för klubben.

Handlandet fortsatte med den tekniske Ajax mittfältaren Hakim Ziyech. Han har imponerat stort både i den nederländska ligan och i Champions League. Han var en av de nytända stjärnorna som var med och bidrog till Ajax fina och dramatiska resa i Champions League säsongen 18/19, men fick ingen ny klubbadress efter det tills nu. Ett mittfält med Kanté, Kovacic och Ziyech kommer definitivt kunna leverera både framåt och bakåt på planen. Dessutom har de flera vassa och spelsugna alternativ på bänken, vilket gör deras mittfält till ett av ligans bästa.

Har man följt Chelsea och Premier League under senaste säsongen har man inte kunnat missa deras stundtals usla defensiv. Förstärkning där har alltid varit ett måste och behöver ske så fort som möjligt egentligen. Och det gick snabbt. Den erfarna PSG mittbacken Thiago Silva skrev på för London klubben och därmed höjde truppens snittålder, vilket behövdes. Erfarenhet i en skakig defensiv tackar ingen nej till. Egentligen lite mer ålder och erfarenhet till hela truppen satt riktigt fint, då det nu finns någon som har spelat i de stora matcherna och varit med om det mesta som en fotbollsspelare i slutet av karriären har varit med om, om inte lite mer.

Dessa värvningar tror jag Lampard har lyckats bra med. Vi lär få se ett nytt Chelsea som kommer kunna utmana mer i ligan och i Europa. Ett Chelsea som det relativt tidigt kommer avgöras om dessa värvningar bidrar till en lyckad säsong eller inte. Men sett till vad de unga lyckades med förra säsongen lär det bli ännu bättre nu. Den kommande Premier League säsongen kan kanske bli spännande ändå.

Följ bloggen på sociala medier och prenumerera här på hemsidan för att inte missa nya inlägg!

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s